Persoane cercetate de poliţişti pentru ameninţarea, în repetate rânduri, în vederea deposedării unor muncitori de produsele agricole recoltate

Poliţiştii şi jandarmii din Olteniţa au efectuat ieri, 11 august a.c., patru percheziţii domiciliare, pe raza comunei Şoldanu, judeţul Călăraşi, la locuinţele unor persoane suspectate de tâlhărirea angajaţilor unei societăţi agricole şi sustragere de produsele recoltate.

 

 
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reuşit identificarea lui D. Vasile, de 23 ani, D. Marius, de 27 ani, T. Florin, de 29 ani, şi D. Florin, de 31 ani, din comuna Şoldanu, satul Negoeşti, judeţul Călăraşi, suspecţi de comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie.

 

 
În fapt, aceştia sunt suspectaţi că, în ziua de 07 august a.c., au blocat, în câmp, în afara comunei Şoldanu, deplasarea unui utilaj agricol, au ameninţat mecanicul şi au sustras o cantitate de mazăre. În ziua de 08 august a.c., prin ameninţare cu o ţeavă metalică având sudată la un capăt o lamă de cuţit, au încercat să deposedeze un alt muncitor al societăţii agricole de cantitatea de mazăre recoltată, însă, în urma intervenţiei personalului de pază al unităţii, suspecţii au distrus prin înţepare repetată una dintre anvelopele combinei, fără a mai sustrage produse.
Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei patru bărbaţi sunt suspecţi de săvârşirea unei alte infracţiuni de tâlhărie, faptă produsă la data de 27 iulie a.c., asupra unui alt angajat al societăţii agricole din Şoldanu, care a fost deposedat, prin ameninţări, de cantitatea de grâu recoltată, faptă nereclamată de victimă.
În urma percheziţiilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Intervenţie Rapidă, cu sprijinul jandarmilor, de la locuinţele suspecţilor au fost ridicate arme albe, obiecte contondente, precum şi aproximativ 500 kg de produse agricole ( floarea-soarelui, grâu şi mazăre).

 

 
Poliţiştii au luat aseară măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de D. Vasile, T. Florin şi D. Florin, care au fost introduşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.
În cursul acestei zile aceştia vor fi prezentaţi Judecătoriei Olteniţa cu propunerea de arestare preventivă, urmând să fie continuate activităţile investigative pentru depistarea celui de-al patrulea suspect, care se sustrage cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *