Permisele auto se schimbă, până la sfârșitul acestui an

Permisele auto se schimbă, până la sfârșitul acestui an
Permisele auto se schimbă, până la sfârșitul acestui an

Autoritățile vor să modifice p]nă la sfîrșitul acestui an permisele de conducere, astfel ca acestea să conțină mai multe informații despre posesorii lor.
Mai exact, după schimbare, permisul de conducere ar trebui să includă și date despre restricțiile medicale impuse anumitor șoferi, după modelul celor din Uniunea Europeană. Proiectul este, momentan, în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului de Interne, după care va ajunge pe masa Guvernului.
Observațiile înregistrate vor specifica dacă șoferii trebuie să poarte ochelari sau lentile de contact, proteze auditive sau proteze la mîini sau picioare. Totdată, conducătorii auto care au făcut școala pe mașini cu cutie automată vor avea marcat și pe spatele permisului acest lucru.
Recent, Guvernul a anunțat că pregătește modificări prin care să condiționeze obținerea permselor auto. Mai exact, permisul auto nu va mai fi eliberat decît persoanelor care au absolvit la școală cel puțin 11 clase. Modificarea ar trebui să fie introdusă de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislație rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *