O nouă tornadă s-a abătut asupra comunei Făcăeni

O nouă tornadă s-a abătut asupra comunei Făcăeni

Prima localitate din România unde a fost filmată o tornadă, în anul 2002, a fost din nou încercată de furia naturii. O nouă tornadă s-a abătut luni seară asupra comunei Făcăeni, Ialomiţa, la aproape 15 ani de la primul fenomen. Vântul a distrus acoperişurile mai multor case şi a pus la pământ zeci de arbori.

Localnicii povestesc îngroziţi cum s-a pornit prăpădul, după o jumătate de oră de ploaie. Bucăţi de tablă şi zeci de ţigle de pe acoperişurile caselor au fost ridicate în văzduh de urgia naturii. “Ca acum 15 ani, a fost tornadă la Făcăeni. A venit dinspre pădure, de la apă, de la braţul Borcea, şi o viitură foarte mare, un vânt foarte puternic, s-a oprit ploaia, şi a urcat încoace, spre sat şi ce-a prins în zona vântului, a fost o tornadă mai mică, nu ca cea de atunci”, povesteşte o localnică.

Chiar şi o pădure întreagă, plantată chiar după tornada din 2002, a fost pusă la pământ. Autorităţile locale şi judeţene au venit de urgenţă la Făcăeni, pentru a evalua pagubele. Oamenii spun că de data aceasta vârtejul nu a mai coborât până la nivelul solului, motiv pentru care pagubele sunt mai mici decât în 2002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *