NASA a descoperit 219 planete noi, dintre care 10 asemănătoare Pământului

NASA a descoperit 219 planete noi, dintre care 10 asemănătoare Pământului

NASA a anunţat luni că a descoperit cu ajutorul Telescopului Kepler 219 planete noi, iar zece dintre acestea au o dimensiune apropiată de cea a Pămîntului şi întrunesc condiţiile existenţei apei lichide.
Oameni de ştiinţă din întreaga lume s-au adunat luni la Centrul de Cercetare Ames al NASA pentru a dezbate descoperirea celor 219 planete noi, toate din constelaţia Cygnus din galaxia Calea Lactee.
NASA arată că între 2009 şi 2013, Kepler a analizat peste 200.000 de stele din regiune pentru a identifica planete care orbitează în jurul lor. Cele 219 planete sînt parte din peste 4.000 de corpuri cereşti identificate, din care 2.300 au fost confirmate drept planete.
Dintre cele 219 de noi planete, 10 sînt posibile lumi stîncoase, terestre, care orbitează în jurul stelelor la o distanţă suficient de mare pentru a fi locuibile. Aceasta este considerată ca fiind distanţa la care apa în formă lichidă se poate aduna pe suprafaţa unei planete stîncoase.
Telescopul Kepler a adunat informaţii despre existenţa mai multor luni mici. Se pare că aceste planete sînt fie de 1,5 ori mai mari decît Pământul, fie doar puţin mai mici decât Neptun, de aceea ele au fost numite Super-Pământuri sau Mini-Neptunuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *