Material lemnos în valoare de peste 13.000 lei confiscat de politistii de frontiera călărăşeni

Material lemnos în valoare de peste 13.000 lei  confiscat de politistii de frontiera călărăşeni
Material lemnos în valoare de peste 13.000 lei
confiscat de politistii de frontiera călărăşeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Călăraşi – ITPF Giurgiu au  confiscat 75,8 metri steri de material lemnos din specia salcâm, transportat in două autocamioane aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în mun.Călăraşi, pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de însoţire.

 

Astfel, în ziua  de 30.03.2016,  poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al STPF Călăraşi, aflaţi în acţiune specifică de combatere a evaziunii fiscale în zona punctului de trecere cu bacul – Chiciu, au oprit la coborârea de pe bac două autocamioane încărcate cu material lemnos.

La controlul efectuat, conducătorii celor două autovehicule, mai apoi reprezentantul firmei, nu au putut  prezenta avizele de însoţire prevăzute de normele în vigoare pentru transportul materialului lemnos,  pentru completul format din autocamioane şi remorcile tractate. Tertipul folosit era avizarea doar a capetelor tractor, iar pentru remorcile tractate nu se obţineau avizele necesare.

La efectuarea verificărilor şi a măsurătorilor efectuate, poliţiştii de frontieră au primit şi sprijinul promt al specialiştilor din cadrul Ocolului Silvic Călăraşi.

Societatea comercială  a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor L.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 25.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 13.160 lei a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodie Direcţiei Silvice Călăraşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *