Marea Britanie nu va prelungi restricţiile impuse românilor şi bulgarilor

Marea Britanie nu poate extinde după anul 2013 restricţiile pe piaţa muncii impuse românilor şi bulgarilor, explică ministrul britanic de Interne, Theresa May, precizând însă că Londra se consultă cu alte capitale europene pentru evitarea abuzurilor în sistemul liberei circulaţii în cadrul UE.

 
Cetăţenii români şi bulgari vor putea lucra fără restricţii în Marea Britanie începând de la sfârşitul anului 2013, confirmă ministrul de Interne Theresa May.
Restricţiile pe piaţa muncii impuse în anul 2005 pentru protejarea locurilor de muncă britanice vor expira în decembrie 2013. Partidul Laburist (de opoziţie) a anunţat că va susţine orice măsuri de prelungire a restricţiilor.
Theresa May a explicat că prelungirea restricţiilor este imposibilă în contextul acordurilor europene, exprimând însă speranţa că pot fi luate măsuri pentru limitarea impactului asupra economiei britanice. Guvernul britanic intenţionează să limiteze accesul imigranţilor la sistemul de asistenţă socială şi la sistemul de sănătate. În plus, Marea Britanie se consultă cu alte state europene pentru posibila limitare a liberei circulaţii în cadrul spaţiului european, multe ţări membre UE find preocupate de căsătoriile din interes şi de alte abuzuri asupra sistemului.

 

Simona TOMIŢĂ

simona.tomita [@] informatiadecalarasi.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *