La finalul anului 2016, Borcea va avea toate străzile modernizate

Aniel Nedelcu: La finalul anului 2016, Borcea va avea toate străzile modernizatePrimăria Borcea are trei proiecte în derulare, pentru care s-a primit, în parte, și finanțare. A fost executat 50% din proiectul depus pe PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală) și urmează ca prin PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală) să fie continuate lucrările de infrastructură.

Primarul Aniel Nedelcu ne-a vorbit despre proiectele pe care le are în derulare:

“Am realizat, până acum, peste 10 km de asfalt și urmează să facem încă 7 km de șanțuri betonate.

Mai avem 9 km de pietruit străzi în comună, încă sunt străzi greu accesibile și, sper ca, până la finalul mandatului, să le fac practicabile. Săptămâna viitoare vor veni 3 barje de piatră, adică vreo 20.000 de tone.

Totodată, am modernizat școlile, am refăcut gardul la școala de la Pietroiu, 9 clase le-am dotat cu bănci, am izolat termic ambele școli, am reparat acoperișul, dar am modernizat și toaletele.

Avem o colaborare cu Institutul Național de Statistică, privind protecția apelor și pădurilor, iar în cadrul acestui parteneriat, aceștia, în satul Pietroiu, vor fora un puț la o adâncime de 200 de m, la 30 de metri lângă Dunăre, pentru a face cercetări dacă apa este potabilă la această adâncime. Puțurile pe care le avem noi au o adâncime de, maxim, 80 de metri.”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *