Jandarmii călărăşeni – întâlnire cu elevii Şcolii Generale Nr. 7

Jandarmii călărăşeni – întâlnire cu elevii Şcolii Generale Nr. 7
Jandarmii călărăşeni – întâlnire cu elevii Şcolii Generale Nr. 7

Jandarmii călărăşeni continuă desfăşurarea de activităţi preventiv-educative în instituţiile de învăţământ în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, pentru prevenirea şi reducerea fenomenului violenţei juvenile.

Marţi, 17 martie, a.c., jandarmi din cadrul compartimentului prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, au desfăşurat o activitate de prevenire cu elevii Şcolii Generale nr. 7 din municipiul Călăraşi, în cadrul programului Împreună pentru o viaţă fără griji, lipsită de primejdii.

Au fost prezentate sfaturi preventive pentru promovarea unui comportament civic bazat pe respect reciproc, prevenirea şi combaterea violenţei, dar şi aspecte legate de cunoaşterea legislaţiei în domeniul respectării ordinii şi liniştii publice.

Au mai fost luate în discuţie principalele genuri de fapte antisociale comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele care favorizează producerea acestora, dar şi care sunt pedespsele prevăzute de lege în cazul săvârşirii acestor fapte.

Astfel de activităţi au ca scop informarea şi educarea tinerilor pentru adoptarea unui comportament non violent, având ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă civică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *