Internet legal pentru persoanele private de libertate

Persoanele condamnate şi aflate în închisoare vor avea dreptul la comunicare online şi posibilitatea de a se oferi voluntar pentru a presta o activitate în interesul comunităţii, iar obligativitatea eliberării condiţionate va fi valabilă numai din regimurile deschis sau semideschis.
Noile prevederi au fost aprobate, marţi, de Guvern, printr-un proiect de lege care reglementează modul de executare a pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

 
Actul normativ reconfigurează cadrul general privind executarea pedepselor privative de libertate în situaţia în care sistemul penal român a suferit schimbări de substanţă prin adoptarea noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală.
Dintre schimbările propuse, Guvernul menţionează introducerea unui nou drept care poate fi exercitat de persoanele condamnate, şi anume dreptul la “convorbiri online”, introducerea posibilităţii pentru deţinuţi de a se oferi voluntari şi de a presta o activitate în interesul comunităţii, precum şi instituirea obligativităţii eliberării condiţionate numai din regimurile deschis sau semideschis.

 

Cristian TUDORACHE

cristian.tudorache [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *