Inspectia Muncii a aplicat amenzi în valoare de circa 300.000 de euro

Inspecția Muncii a aplicat amenzi în valoare de 300.000 de euro în cinci zile
Inspecția Muncii a aplicat amenzi în valoare de 300.000 de euro în cinci zile

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 16 – 19 august 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.315.300 de lei, adică 398.931 de euro. Au fost depistate 124 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 1.011.300 de lei din care 711.800 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 4 propuneri de cercetare penală. Au fost sanctionati 225 de angajatori.

 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 304.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 65 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sanctionati 578 de angajatori în domeniu.

 

”Este îngrijorător ca numai în patru zile de controale, inspectoratele teritoriale de muncă să înregistreze 65 de evenimente care pot fi încadrate ca accidente de muncă. Dintre acestea 28 au fost în Bucuresti, situatie care pune capitala pe un prim loc al preocupării fată de siguranta lucrătorilor din toate domeniile si ne obligă la o permanentă evaluare a riscurilor la care sunt expusi acestia.

Am dispus formarea unei comisii cu inspectori de muncă de la Inspectia Muncii si Inspectoratul teritorial de muncă Constanta care cercetează împrejurările si cauzele în care s-a petrecut incendiul din data de 22 august 2016 de la instalaţia Hidrofinare a S.C. Rompetrol Rafinare S.A., punctul de lucru din Năvodari, soldat cu 6 răniti, din care unul a decedat. Personal am fost la locul accidentului ti am însotit echipa pentru demararea cercetărilor.

Datorită gravitătii evenimentului am dispus, din data de 29 august, controale în toate rafinăriile din România pentru a fi siguri că lucrătorii nu vor mai fi expusi unor astfel de pericole.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *