Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 08 – 12 februarie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 354.363 euro, adică 1.559.200 de lei. Au fost depistate 122 de persoane care lucrau la negru.
În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 1.041.200 de lei din care 720.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 3 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 380 de angajatori.
În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 518.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 35 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Inspectoratul teritorial de muncă Sibiu a dispus sistarea activitătii la locurile de muncă din două sectii de productie ale unei societăti cu obiect de activitate injectia de mase plastice. Totodată, inspectorii de muncă sibieni au demarat investigatiile pentru a stabili exact conditiile în care 22 de angajati au fost intoxicati.
”Aplicăm legea în domeniul securitătii si sănătătii în muncă, iar efortul nostru este să primeze întotdeauna sănătatea si siguranta lucrătorilor. Fiecare măsură are un rol si un scop bine determinat. La fel si fiecare sanctiune contraventională aplicată. Sfătuim angajatorii să pună pe locul al doilea profitul când e vorba de viata si sănătatea oamenilor angajati. Nici o diminuare a câstigului material nu poate justifica neglijenta sau precaritatea legate de conditiile de muncă.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.
Lasă un răspuns