Incendiul izbucnit la bordul unui împingător bulgăresc a fost stins după cinci ore

Incendiul izbucnit pe împingătorul sub pavilion bulgăresc aflat pe braţul Bala al Dunării a fost stins, vineri seară, după aproape cinci ore de intervenţie a pompierilor, iar prima evaluare a pagubelor arată că nava este avariată în proporţie de 50 la sută.
Pompierii au ajuns la locul incendiului după ce au traversat Braţul Borcea cu bacul.

 

 

“În rezervoarele navei sunt peste 600 de litri de motorină. S-acţionat prompt şi eficient, nu a fost pericol de explozie. Incendiul a fost lichidat, iar prima evaluare a pagubelor arată că nava este avariată în proporţie de 50 la sută. Accesul la locul incendiului, pe Braţul Bala s-a realizat cu greutate, pompierii, motopompele, autospecialele ajungând în zona incendiului după ce au traversat Braţul Borcea cu bacul. În acest moment nu mai este foc, a fost lichidat. Nu au fost scurgeri de motorină, iar fumul degajat nu a afectat mediul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, plt maj Ovidiu Tătăranu.

 

 

Pompierii au luat măsuri pentru a preveni reizbucnirea flăcărilor, iar la faţa locului s-au aflat prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, şi subrefectul Cornel Coman, precum şi comisarul şef al Gărzii de Mediu Călăraşi, Rareş Ionescu, care au fost în zona incendiului pe toată durata intervenţiei.

Incendiul a izbucnit, vineri după-amiază, la bordul unui împingător care avea în spate trei barje fără încărcătură, după ce descărcase marfă pentru o societate din municipiul Călăraşi.

Incendiul a izbucnit la sala motoarelor, iar apoi s-a extins la cabina de comandă a vasului, însă nu au existat victime, cei nouă membri ai echipajul ajungând la mal în siguranţă.

 

 

Braţul Bala are o lungime de aproximativ 10 kilometri si se află între fluviul Dunărea şi Braţul Borcea, iar incendiul s-a produs la kilometrul 5, în zona localităţii călărăşene Unirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *