Incă 22000 de copăcei au prins rădăcini în Pădurea Volkswagen (foto)

Volkswagen a continuat și în acest an proiectul “O mașină nouă, un copac plantat”. Astfel Pădurea Volkswagen din comuna Borcea, județul Călărași, s-a mărit cu încă 22.000 de copăcei. Parteneriatul demarat în 2010 cu autoritățile locale din comuna Borcea pentru o perioadă de 5 ani constă în realizarea Pădurii Volkswagen prin împădurirea a peste 25 ha de teren în zona dig-mal a Brațului Borcea, zonă care a fost de mai multe ori puternic afectată de inundații. Perdeaua verde care va lua naștere are rolul de a proteja comunitatea locală de inundații și de a îmbogăți fondul forestier scăzut al comunei.

 

 

Acțiunea Volkswagen se încadrează în linia pe care constructorul german și-a trasat-o: să devină cel mai responsabil constructor de mașini din lume.

“Responsabilitatea noastră constă atât în acțiuni și proiecte de implicare socială, din care amintim printre altele susținerea Maratonului Internațional București și sponsorizarea fundațiilor Hospice Casa Speranței, Concordia, Homes and Hope for Children, OvidiuRom și alții, cât și în folosirea la scară largă a tehnologiilor prietenoase cu mediul. Tehnologiile BlueMotion care echipează deja majoritatea modelelor Volkswagen, asigură în același timp plăcerea deplină a condusului și reducerea emisiilor poluante și a consumului. Noi numim această abordare Think Blue,” a declarat Brent Valmar, director general Porsche România.

 

 

”Implicarea în protejarea mediului este unul dintre credo-urile Maratonului Internațional București. Ne-am alăturat campaniei Volkswagen România “O mașină vândută, un copac plantat” din dorința de a susține soluționarea unei probleme de mediu prin acțiuni durabile cu impact real asupra unei comunițăti. Odată cu Maratonul Internațional București și echipa noastră a crescut, prin implicarea a peste 300 de persoane la activitățile de plantare, atât alergători cât și voluntari. Cu sprijinul acestora, alături de echipa Volkswagen România, a reprezentanților autorităților locale și al jurnaliștilor din presa centrală și locală, am reușit să plantăm și în acest an 22.000 de puieți de sălcioară și totodată, să operăm lucrări de completare la loturile plantate anii trecuți.”, a declarat Oana Năstase, director Asociația Bucharest Running Club.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *