Hristos a înviat! Lumânarea adusă de la Înviere are puteri binefăcătoare

Hristos a înviat! Lumînarea adusă de la Înviere are puteri binefăcătoare
Hristos a înviat! Lumînarea adusă de la Înviere are puteri binefăcătoare

Călărășenii adunați la miezul nopții în jurul bisericilor au primit Lumina învierii lui Hristos, cea mai mare sărbătoare a ortodoxiei.

Preoții au ieșit din biserică și au chemat credincioșii cu îndemnul “Veniţi de luaţi Lumină!”. Apoi, cu toții au răspuns “ Adevărat a înviat“ atunci cînd preoții au rostit adevărul minunii creștine   “Hristos a înviat!“.

Lumînarea cu care a fost adusă Lumina în casă de la slujba de Inviere este considerată a avea puteri binefăcătoare. Atunci cînd esti încercat de griji sau boală, te afli în pericol sau te incearcă un necaz mare este bine să aprinzi această lumînare și să re rogi.
Din bătrîni se spune că în dimineata de Pasti sa iti speli fața în apa neîncepută in care ai pus un ou roșu și o monedă de argint. Asta ca să fii sănătos ca oul roșu și tare ca argintul . În timp ce îți speli obrazul se spune: “Să fiu sanătos și obrazul sa-mi fie roșu ca oul; toți sa mă dorească și să mă aștepte, așa cum sînt așteptate ouale roșii de Paști; să fiu iubit ca ouăle în zilele de Paști”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *