Gerard Depardieu se mută în Belgia şi începe vânzarea bunurilor din Franţa

Actorul francez Gerard Depardieu, care a decis recent să se mute în Belgia, şi-a scos la vânzare hotelul pe care îl deţine în Paris şi care este evaluat de specialişti la 50 de milioane de euro.
Este vorba de o proprietate de 1.800 de metri pătraţi, care include şi hotelul Chambon, construit în secolul al 19-lea, situată în Saint-Germain-des-Prés, potrivit cotidianului Le Parisien. Hotelul este clasat ca monument istoric şi are 20 de apartamente, 10 camere, lift, balcoane, terasă şi piscină.

 
Gerard Depardieu a decis de curând să-şi părăsească ţara natală din cauza majorărilor repetate de taxe pe venit aplicate de liderul Francois Hollande.
Depardieu, celebru, printre altele, pentru rolurile din filmele “Cyrano de Bergerac” şi “Asterix şi Obelix”, a cumpărat o casă în satul belgian Nechin, aflat lângă graniţa cu Franţa, potrivit primarului localităţii, Daniel Senesael.
Acesta a adăugat că actorul s-a interesat şi de procedura de a primi rezidenţă în Belgia.
Gerard Depardieu se va alătura astfel comunităţii belgiene care a adoptat aproximativ 2.800 de francezi, printre care şi familia Mulliez, proprietară a celebrului lanţ de hipermarketuri Auchan şi a lanţului de magazine cu profil sportiv Decathlon.
Conform legislaţiei belgiene, rezidenţii nu plătesc impozit pe avere care, în Franţa, este în prezent aplicat indivizilor cu averi de peste 1,3 milioane de euro.

 

Deea MARINESCU

deea.marinescu [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *