Furturi de energie electrică sancţionate la Gălbinaşi,Fundeni şi Plătăreşti

În data de 30 august a.c., a avut loc o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii sustragerii de energie electrică, pe raza localităţilor Gălbinaşi, Fundeni şi Dorobanţu (comuna Plătăreşti).
În urma controalelor efectuate au fost identificate 19 persoane care sustrăgeau energie electrică prin diferite metode, evitând contorizarea.

 

Potrivit notelor de constatare întocmite de reprezentanţii societăţii de distribuţie a energiei electrice, persoanele în cauză sustrăgeau energie electrică prin folosirea unor instalaţii clandestine racordate direct la reţeaua electrică aflată în imediata apropiere a locuinţelor.
Celor în cauză li s-au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 13/2007 a energiei electrice.

 

Acţiunea a fost intreprinsă de efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi, împreună cu reprezentanţi ai S.C. Enel Dobrogea S.A.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *