Facebook va suspenda de pe conturile utilizatorilor din UE opţiunea de recunoştere facială (tag)

Reprezentanţii reţelei de socializare Facebook vor suspenda de pe conturile utilizatorilor din Uniunea Europeană opţiunea de recunoştere facială (tag) care poate fi folosită în cazul fotografiilor încărcate pe acest site. Hotărârea va fi pusă în vigoare începând cu data de 15 octombrie.

În momentul de faţă, opţiunea nu mai este disponibilă în cazul noilor utilizatori ai reţelei de socializare. Această hotărâre vine în urma unor recomandări făcute anul trecut de Comisariatului irlandez pentru Protecţia Datelor.

“Intenţia noastră este aceea de a reinstala opţiunea, dar în consens cu noile regulamentări. Serviciul va necesita un mod diferit de notificare şi de consimţământ”, a declarat Richard Allan, director al Facebook pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

El a ţinut să sublineze, de asemenea, faptul că opţiunea de recunoaştere facială nu a fost parte a activităţilor comerciale ale companiei americane şi că împotriva ei nu au fost depuse foarte multe plângeri din partea utilizatorilor.

Un alt reprezentant al autorităţii pentru protecţia datelor susţine, de asemenea, că există îngrijorări în ceea ce priveşte ştergera fotografiilor selectate de utilizatori în termen de 40 de zile aşa cum prevede legea irlandeză în domeniu.

El a declarat că îşi doreşte să afle mai multe detalii despre conturile inactive şi despre cele dezactivate de pe reţeaua de socializare şi consideră că cei de la Facebook ar trebui să îi contacteze pe utilizatorii lor pentru a afla dacă ei au în vedere să devină din nou utilizatori activi ai platformei.

Multe persoane devin din nou utilizatori activi ai reţelei de socializare după perioade lungi de timp şi, conform spuselor lui Davis, cei care deţin conturi inactive ar trebui să fie contactaţi într-o perioadă de doi ani de la ultima înregistrare pe site.

Reprezentantul autorităţii irlandeze pentru protecţia datelor a mai declarat şi că îşi doreşte ca cei de la Facebook să le explice mai bine utilizatprilor care sunt reglementările legate de datele cu caracter privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *