Dragalina: Hoţi de cablu telefonic prinşi după o urmărire ca-n filme

Patru bărbaţi din Dragalina care săpau un şanţ în vederea sustragerii de cablu telefonic  au fost opriţi numai după ce au fost urmăriţi pe câmp şi prin canale, poliţiştii fiind nevoiţi să folosească şi armamentul din dotare

În timpul unei acţiuni desfăşurate în această noapte de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean călăraşi – Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi Călăraşi, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de cabluri electrice din instalaţiile subterane, în zona staţiei CFR Ciulniţa, au fost surprinse cinci persoane care săpau şanţuri în vederea decopertării şi sustragerii cablurilor.

 

 

După somaţiile legale, pentru încetarea activităţii infracţionale şi prinderea suspecţilor, care au încercat să fugă pe câmp, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment, fără a fi înregistrate victime.

După ce i-au urmărit peste un km pe câmp şi au traversat un canal cu apă, poliţiştii de acţiuni speciale au reuşit prinderea a patru dintre suspecţi, R. Petre, de 39 ani, T. Vasile, de 35 ani, C. Ion, de 37 ani, şi M. Marian, de 24 ani, toţi din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, şi identificarea celui de-al cincilea, N. Nicu, de 32 ani, din aceeaşi localitate.

 

 

În urma efectuării primelor cercetări la faţa locului, s-a constatat că a fost săpat un şanţ pe o lungime de aproximativ 120 m, în continuarea altuia cu urme mai vechi în lungime de peste 250 m, reuşind astfel decopertarea cablurile electrice. La faţa locului au fost găsite abandonate mai multe unelte de săpat, instrumente de tăiat şi un atelaj hipo, bunuri care au fost indisponibilizate de poliţişti pentru cercetări.

Suspecţii au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Călăraşi pentru cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii faptei, urmând să fie luate măsurile care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *