Deținuții vor putea cumpăra produse on-line

Deținuții vor putea cumpăra produse on-line

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) anunță că Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) are în pilotare activitatea “cumpărături on-line pentru deținuți”. Magazinele din închisori triplau prețurile la raft.

După pilotare, sindicatele vor solicita ANP să facă o analiză comparativă și să stabilească care metodă este mai eficientă și mai puțin solicitantă pentru polițiștii de penitenciare.

Directorul general al ANP Dan Halchin a transmis organizațiilor sindicale că Administrația Națională a Penitenciarelor a informat toate penitenciarele în ceea ce privește promovarea anunțului pentru acest demers, pe site, cu precizarea tuturor condițiilor ce necesită a fi îndeplinite de către firmele interesate.

Unul din avantajele acestei inițiative a fost nepremeditat, și anume acela că s-a diminuat foarte mult problema prețurilor exagerate practicate de punctele comerciale, ca urmare a competiției care s-a creat între agenții economici. În cazul penitenciarelor cu ușile închise, prin activitatea de cumpărături on-line se câștigă foarte mult timp.

De altfel, aceste magazine din interiorul penitenciarelor sunt considerate adevărate „mine de aur” pentru firmele care au pus mâna pe un contract în pușcărie, prețurile produselor fiind cu adaos de până la 300 la sută. Nu de puține ori, în spațiul public au apărut informații despre legăturile apropiate existente între patronii magazinelor respective și directorii de penitenciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *