De Joi, autostrada A2 care leagă Bucureştiul de Constanţa este gata pe ambele sensuri

Începând de joi, autostrada care leagă Bucureştiul de Constanţa este gata, pe ambele sensuri de circulaţie.

 

 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că joi, 29 noiembrie, va avea loc “ceremonia oficială de recepţie” la terminarea lucrărilor pentru tronsoanele 6 şi 7 ale autostrăzii A2, respectiv Cernavodă – Medgidia şi Medgidia – Constanţa.

Lucrările de construcţie pentru tronsonul Cernavodă – Medgidia au fost executate de Asocierea Astaldi spa-Max Boegl Romania SRL cele pentru tronsonul Medgidia – Constanţa de Asocierea Astaldi SpA – Max Bögl, iar serviciile de consultanţă sunt asigurate de Asocierea S.C. Search Corporation SRL/S.C. Tecnic Consulting Engineering Romania SRL, conform comunicatului CNADNR.

 

 

Valoarea totală a proiectului de construcţie a autostrăzii Cernavodă-Constanţa este de 1,48 miliarde lei (fără TVA). Proiectul a fost finanţat din fonduri europene. Sprijinul financiar nerambursabil alocat prin Fondul de Coeziune este de circa 350 milioane lei (fără TVA), din care contribuţia Comisiei Europene este de 85%, diferenţa fiind asigurată de la bugetul de stat şi BEI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *