Cutremur de 3,7 grade pe scara Richter

Cutremur de 3,7 grade pe scara Richter în județul Buzău
Cutremur de 3,7 grade pe scara Richter în județul Buzău

Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter s-a produs în această dimineață, la ora locală 9:31, în județul Buzău, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a avut loc la o adâncime de 127 de kilometri.

Mișcarea tectonică din România s-a produs la 11 kilometri de localitatea Lopătari din județul Buzău, la 53 de kilometri de Buzău și 131 de kilometri de Capitală, a anunțat, sâmbătă, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM).

Cel mai important seism din acest an s-a înregistrat în data de 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter, scrie Agerpres.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România după 1990 a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *