Cele zece persoane arestate la Călăraşi în cazul grupării Stan-Ruse rămân în detenţie

Cele zece persoane arestate la Călăraşi în dosarul grupării Stan-Ruse, care a înşelat mai multe bănci, rămân în detenţie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, recursurile lor.
Din cauza complexităţii dosarului privind gruparea Stan-Ruse, zece persoane sunt anchetate la Călăraşi pentru fraude de 15 milioane de euro, iar alte 38 sunt cercetate la Bucureşti de procurorii DIICOT, pentru o înşelăciune de şapte milioane de euro.

În 2 noiembrie, magistraţii Tribunalului Călăraşi au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Adrian Ruse, Dorel Cristescu, George Radu, Florian Răsuceanu, Niculina Tănase, Victor Fotache, Adrian Botev, Ionel Matei, Florian Lazăr şi Nicolae Moga, aceştia fiind acuzaţi că ar fi beneficiat de credite bancare cu acte false, ca persoane fizice sau juridice.
Decizia a fost contestată de cei zece la Curtea de Apel Bucureşti, care vineri le-a respins definitiv recursurile, astfel că rămân în continuare în arest preventiv.

În acelaşi dosar, un complet de judecată de la Tribunalul Bucureşti a decis, în 3 noiembrie, arestarea preventivă a şase persoane din cele 24 reţinute, pentru care procurorii au cerut emiterea unor mandate de arestare pentru 29 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *