Cel puţin şase persoane au murit în urma cutremurului de 5,9 grade din Italia

Cel puţin şase persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite în urma cutremurului de 5,9 grade produs duminică dimineaţă în nordul Italiei.
Epicentrul seismului produs la ora locală 4.04 (5.04, ora României) a fost în regiunea Emilia-Romagna (nord), undele seismice fiind resimţite în toată partea de nord a Italiei.

 

Potrivit Protecţiei civile, trei persoane au murit după prăbuşirea unor clădiri în provincia Ferrara, iar una în oraşul Bologna.

Seismul de 5,9 grade pe scara Richter fusese precedat de un cutremur de 4,1 produs la ora 1.15 (2.15, ora României).

 

Epicentrul a fost localizat în zona localităţii San felice sul Panaro (provincia Modena), la 36 de kilometri nord de Bologna, la o adâncime de 10,1 kilometri.

Mai multe clădiri, între care şi biserici, s-au prăbuşit în urma mişcării telurice, unele dintre ele datând chiar din secolul al XIV-lea.

 

Cutremurul s-a simţit inclusiv în Toscana, Veneto, Lombardia, Trentino Alto Adige şi Friuli Venezia Giulia. Intensitatea seismului a fost apropiată de cea de 6,2 care pe 6 aprilie 2009 a distrus oraşul italian L’Aquila.

În ultimii 36 de ani, Italia a mai fost zguduită de trei cutremure puternice: unul de 6,2, la Friuli, în 1976, unul de 6,8, la Irpinia, în 1980, şi unul de 5,6, în Umbria şi Marche, în 1997.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *