Cât de dependenţi suntem de telefonul mobil?

Telefonul mobil este  folosit zi de zi de către noi, aşa că acest obiect al tehnologiei reprezintă un segment destul de important în viaţa noastră. Ne întrebăm  cât de dependenţi suntem de telefonul nostru. Ei bine, potrivit unui studiu comandat de producătorul finlandez Nokia, telefoanele mobile creează dependenţă pentru utilizatori.

 

Persoanele care folosesc telefoane mobile, indiferent de tipul telefonului, îşi verifică gadget-urile la un interval de şase minute şi jumătate, conform studiului citat de publicaţia britanică Daily Mail.

 

Dispozitivele sunt verificate zilnic de 150 de ori de un utilizator, printre sarcinile îndeplinite pe telefon fiind regăsite activităţi precum: schimbul de SMS-uri, e-mail-uri şi ascultatul muzicii.

Tomi Ahonen, analist pe sectorul telefoniei mobile, informează pe blogul său că persoanele care deţin telefoane primesc şi dau zilnic circa 22 de apeluri, 23 de SMS-uri şi verifică ceasul de aproximativ 18 ori.

 

Analiza efectuată de Toni Ahonen vine după ce un alt raport a concluzionat faptul că verificatul prea des al telefonului mobil poate distruge relaţiile dintre oameni.


 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *