Călăraşi din nou pe lista infracţiunilor.Persoane suspectate de înşelăciuni imobiliare percheziţionate

Poliţiştii fac, luni dimineaţă, 15 percheziţii în Călăraşi,Bucureşti şi Ilfov la locuinţele a 22 de persoane suspectate de înşelăciuni imobiliare, după ce ar fi convins o bătrână de 82 de ani, bolnavă de Alzheimer, să treacă apartamentul pe numele unuia dintre ei.
Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional format din trei femei şi doi bărbaţi suspectaţi că au determinat o femeie de 82 de ani să autentifice cu semnătura proprie actele de înstrăinare a imobilului pe care aceasta îl deţinea, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

 
“În fapt, suspecţii, cunoscând că partea vătămată suferă de o afecţiune neuro-psihiatrică de natură să îi afecteze memoria, i-au câştigat încrederea, convingând-o că una din membrele grupării este nepoata sa. Sub acest pretext, presupusa nepoată a avut acces în locuinţa femeii, cu acordul acesteia, ocazie cu care ar fi sustras actele de proprietate ale imobilului”, a precizat Poliţia Capitalei.

 
Ulterior, aceste persoane, însoţite de bătrână, au mers la un cabinet notarial, unde ar fi determinat-o să semneze actele de înstrăinare a imobilului către unul dintre membrii grupului.
Persoanele suspectate că au înşelat-o pe bătrână, precum şi cele care ar fi înlesnit sau au cunoştinţă despre inducerea în eroare a bătrânei vor fi duse la poliţie pentru audieri.
Potrivit unor surse apropiate anchetei, după ce suspecţii au aflat că femeia suferă de Alzheimer, una dintre membrele grupării a sunat la uşa acesteia şi i-a spus că este o nepoată. În timpul discuţiei pe care a avut-o cu bătrâna, femeia i-a spus acesteia că în trecut, înainte de a se căsători, pentru ca soţul ei să nu-i ia casa în cazul unui divorţ, şi-a trecut casa pe numele ei, iar acum, pentru că “a divorţat”, i-a pus în vedere că trebuie să-i returneze locuinţa. Bătrâna a fost de acord şi s-a dus la notariat împreună cu membrii grupării, unde a renunţat la apartamentul pe care îl deţinea în Sectorul 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *