Cadrele Inspecţiei de Prevenire au demarat o nouă campanie de informare preventivă în şcoli

Cadrele Inspecţiei de Prevenire au efectuat împreună cu cadrele didactice o activitate de informare preventivă la Grupul Şcolar „Danubius” din municipiul Călăraşi, cu scopul de a conştientiza rolul acţiunilor de informare şi prevenire în rândul elevilor de liceu.

În cadrul acestei acţiuni s-a urmărit ca elevii din ciclul liceal să dobândească într-o manieră plăcută şi interactivă cunoştinţele necesare prevenirii situaţiilor de urgenţă.

Creându-se astfel un cadru prietenos între cadrele Inspecţiei de Prevenire şi elevi, prin discuţii interactive şi stimulative,  cât şi prin prezentarea unor tematici specifice situaţiilor de urgenţă, care au vizat modul de comportare al elevilor în cazul producerii unui cutremur sau a unui incendiu, s-a urmărit crearea acelor deprinderi şi cunoştinţe care să îi ajute pe adolescenţi să facă faţă situaţiilor dificile, ai căror protagonişti ar putea fi la un moment dat.

Cu acelaşi prilej, elevii au fost învăţaţi de către specialiştii din domeniul prevenirii să folosească stingătorul cu pulbere în cazul în care s-ar întâmpla să ajungă în postura de fi nevoiţi de împrejurări să-l folosească.

S-a evidenţiat cu această ocazie faptul că şi cadrele didactice se preocupă de acest tip de instruiri ce privesc activitatea extra – curiculară a elevilor, aceştia din urmă demonstrând că deţin un bun bagaj de cunoştinţe şi în mare măsură cunosc procedurile specifice în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *