Bunuri fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră

Bunuri fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră
Bunuri fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Călăraşi au  confiscat mai multe articole de îmbrăcăminte şi de uz casnic, pe care doi cetăţeni  le transportau fără documente de provenienţă sau însoţire.

 

În data de 16.02.2016, ora 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi, aflaţi într-o acţiune specifică de combatere a evaziunii fiscale pe raza municipiului Călăraşi, au oprit în trafic o autoutilitară despre care existau informaţii că ar transporta bunuri în vederea comercializării.

La controlul efectuat asupra autovehiculului, s-a constatat că cele două persoane de sex masculin, aflate în maşină, C. Petrică şi P. Mică, în vârstă de 29, respectiv 52 de ani, ambii cu domiciliul pe raza judeţului Călăraşi, transportau articole de îmbrăcăminte şi de uz casnic,  pentru care nu au putut prezenta documente legale.

Cei doi bărbaţi au declarat că intenţionau să comercializeze bunurile pe raza localităţii.

Bunurile, în valoare de aproximativ 4.000 RON au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră i-au sancţionat contravenţional pe cei doi cetăţeni români pentru încălcarea prevederilor L.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amenzi în valoare de câte 500 lei fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *