Bacul de toamnă începe cu proba scrisă la Limba română

Bacul de toamnă începe cu proba scrisă la Limba română

Noutatea acestei sesiuni o reprezintă inversarea probelor, absolvenţii de liceu susţinînd mai întîi probele scrise, apoi evaluarea competenţelor lingvistice sau digitale
Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze bacalaureatul în prima sesiune vor susţine astăzi, 21 august, proba scrisă la Limba şi literatură română, fiind vorba despre peste 39.000 de candidaţi înscrişi în toată ţara.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, luni, 21 august, demarează examenul de Bacalaureat, sesiunea a doua, cu proba scrisă la limba şi literatură română, urmată, pe 23 august, de proba obligatorie de profil, iar pe 24 august absolvenţii de liceu vor susţine proba la alegere, în funcţie de profil şi specializare. Pe 25 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 28 august va fi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. Iar pe 29-30 august, este programată evaluarea competenţelor digitale – proba D, urmînd că pe 30-31 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în 1 septembrie, pînă la ora 16,00, iar elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii între orele 16:00 -20:00. Între 2 şi 5 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale. Anul trecut, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat a fost de 24%, un rezultat apropiat cu cel din anul 2015, cînd promovabilitatea a fost de 24,1%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *