Au fost prezentate activităţile desfăşurate în acest an de efectivele Jandarmeriei Călăraşi (foto galerie)

Luni, 17 decembrie a.c., a avut loc evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi.
Cu această ocazie au fost prezentate activităţile desfăşurate în acest an de efectivele Jandarmeriei Călăraşi. Astfel, au fost executate 4.929 misiuni de ordine publică, dintre care 1609 de asigurare a ordinii publice (18 la manifestări de protest; 90 la manifestări cultural artistice, religioase, promoţionale; 55 la manifestări sportive; pe timpul vizitelor oficiale 5; în situaţii de urgenţă civilă 36; la instanţele judecătoreşti 1336 ).

 
Structurile de ordine publică au intervenit pentru aplanarea unor conflicte, precum şi pentru luarea măsurilor legale privind ordinea şi siguranţa publică la un număr de 42 sesizări prin S.N.U.A.U. „112” şi prin alte mijloace, existând o preocupare constantă a conducerii inspectoratului pentru rezolvarea cu operativitate a urgenţelor cetăţenilor prin reducerea timpului de reacţie de la preluare şi până la prezenţa echipelor de intervenţie la locul producerii evenimentului.
Prezenţa activă în misiunile de menţinere a ordinii publice este evidenţiată de cele 3.786 patrule mixte constituite atât în mediul urban cât şi în mediul rural şi de cele 195 acţiuni poliţieneşti organizate şi executate în sistem integrat.
În domeniul colaborării şi cooperării instituţionale au fost continuate activităţile pentru eficientizarea acţiunilor executate în comun cu alte instituţii, fiind planificate, organizate şi executate în comun cu instituţiile cu care avem încheiate planuri de colaborare sau cooperare un număr de 137 acţiuni (ITM, Enel, DIICOT, Garda de mediu).
Semnificative sunt şi cele 36 misiuni de limitare şi înlăturare a efectelor situaţiilor de urgenţă organizate şi executate cu un efectiv de 206 jandarmi în perioada ianuarie – februarie, ca urmare a căderilor masive de zăpadă. Gestionarea situaţiilor de urgenţă, care a impus mobilizarea efectivelor, a scos în evidenţă profesionalismul, devotamentul şi dăruirea personală a acestora, care cu o dotare minimă au salvat/ evacuat 759 persoane, au deblocat 100 de autovehicule şi deszăpezit 28 de case de pe raza localităţilor: Lehliu Gară, Vasilaţi, Sohatu, Plătăreşti, Fundeni, Dorobanţu, Buzoieni. Acestora li se adaugă acţiunile desfăşurate în sprijinul autorităţilor publice locale în distribuirea de alimente către persoanele sinistrate sau de consiliere şi îndrumare a acestora către centrele de cazare.

 
De asemenea, au fost prezentate rezultatele obţinute în acest an. De menţionat printre acestea: 376 infracţiuni constate şi aplicarea a 2.959 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 744.370 lei.
Pe parcursul anului 2012, la fiecare tur de serviciu al Contingentului de personal M.A.I. din cadrul Misiunii de Pregătire a N.A.T.O. din Afganistan, unitatea a fost reprezentată cu rezultate deosebite de câte un subofiţer. Activitatea acestora a fost apreciată, unul dintre ei fiind distins cu „Distincţia de Serviciu pentru Misiuni în Străinătate” şi unul cu Distincţia de serviciu pentru „ Participarea la misiuni în afara teritoriului statului român”.
La activitate, pe lângă comanda inspectoratului, a participat , din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonel dr. Ovidiu VASILICĂ – împuternicit prim-adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, iar din partea autorităţilor locale au participat: prefectul judeţului Călăraşi – George IACOB, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi – colonel Daniel-Gheorghe POPA, adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi – comisar şef Ion NICOLAE, preşedintele ATOP Călăraşi – Nicolae ROGOZ, comandantul Garnizoanei Călăraşi – colonel Nelu DINU, şeful D.J.A.N. Călăraşi – Nicolae ŢIRIPAN, precum şi reprezentanţi ai Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Călăraşi şi Oficiul Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Călăraşi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *