Atenţie la votca şi romul cu metanol comercializate în magazine

Direcţiile de Sănătate Publică verifică dacă în România au intrat loturi cu unele mărci de votcă şi rom care conţin metanol, după ce ANSVSA a anunţat că a fost avertizată prin Sistemul de Alertă Rapidă că în Cehia 19 persoane au murit, iar 36 sunt spitalizate după ce au consumat astfel de băuturi.
În urmă cu o zi Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a primit o avertizare prin Sistemul de Alertă Rapidă pe subiectul “Metanol în votcă şi rom, origine necunoscută”.

 

Informarea ar fi fost transmisă de specialiştii din Cehia, care au anunţat ţările europene că în prezent au fost raportate 19 decese şi 36 de persoane internate în spitale din cauza consumului acestor produse şi că sursa de alcool periculos nu a fost confirmată încă, dar că se desfăşoară o anchetă în acest caz.

 

Astfel, direcţiile de sănătate publică din România au primit o alertă de la ANSVSA, iar inspecţia sanitară de stat verifică dacă în ţară există loturi din produsele menţionate în avertizarea respectivă.
Lista de băuturi suspecte conţine mărcile Lašský Tuzemák, Tuzemák, Švestková vodka, Vodka Lunar, Vodka, Hanácká vodka, Meruňka, Albánská borovička.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *