Atenţie la cerşetorii prefăcuţi.Un tânăr din Călăraşi, care simula o infirmitate a fost prins a doua oară la cerşit

În după-amiaza zilei de 30 august, în zona „5 Călăraşi”, agenţi de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică Urban Călăraşi au depistat pe un tânăr care apela la mila publicului, simulând o infirmitate la piciorul drept.

 
Fiind condus la sediul Poliţiei Municipiului Călăraşi, s-a constatat că C. Marius, de 29 ani, din Călăraşi, purta mai multe perechi de pantaloni pentru a-şi ascunde o parte din piciorul drept astfel încât să creeze impresia că este infirm. Acesta a reuşit astfel să stârnească milă celor care treceau pe lângă el, asupra sa fiind găsiţi 250 lei.

 
Nu este pentru prima dată când bărbatul este descoperit de poliţişti folosind aceeaşi metodă de cerşit (material transmis către mass media în data de 11.11.2011 însoţit de imagini video cu „demascarea” sa).
Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional şi de această dată pentru apelarea la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, potrivit Legii 61/1191 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu amendă în valoare de 200 lei.

 

Nu încurajaţi cerşetoria, deschizându-vă buzunarele în faţa unor astfel de persoane care lasă impresia că sunt inapte de muncă!
Sunt cazuri în care acestea câştigă zilnic sume de bani echivalente cu toate veniturile unui cetăţean care munceşte cinstit timp de o lună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *