Acţiuni în Piaţa Big pentru combaterea operaţiunilor ilicite de comerţ şi a cerşetoriei

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Călăraşi au efectuat verificări în piaţa „Big Bazar” din municipiul Călăraşi în scopul prevenirii, descoperirii şi sancţionării încălcărilor la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite
Au fost controlaţi 9 agenţi economici, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenţionale şi constatate 2 infracţiuni. Valoarea amenzilor aplicate este de 21500 lei.

 

A fost identificată o societate comercială, din municipiul Călăraşi, care comercializa produse purtând titulatura şi semnele distinctive ale unor mărci înregistrate, cu încălcarea prevederilor legale.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrafacere şi concurenţă neloială.
___________________________________________

 
Pe raza municipiului Călăraşi a avut loc o acţiune de identificare a copiilor străzii şi a cerşetorilor.
Au fost legitimate 33 de persoane, fiind depistaţi 2 minori care apelau la mila publicului. 4 persoane a fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Ca exemplu: A fost depistat un minor de 10 ani, care apela la mila publicului în zona Pieţei Big. Acesta a fost încredinţat bunicii sale, M. Maria, care a fost sancţionată contravenţional conform Legii 61/1991.

 

 

Cristian TUDORACHE
cristian.tudorache [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *