A avut loc şedinţa de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

A avut loc şedinţa de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor Marţi, 10 iunie 2014, Primarul municipiului Călăraşi – Daniel Ştefan Drăgulin a participat la şedinţa de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor pentru mandatul 2014-2018. Alegerea Primarului municipiului Călăraşi în Adunarea Eparhială a avut loc în în cadrul Alegerilor pentru membrii mireni (20 de persoane), cât şi pentru membrii clerici (10 preoţi) din dată de 08 mai ce s-au desfăşurat în toate cele zece circumscripţii ale eparhiei.

 
Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei.
Programul a început cu oficierea Sfintei Liturghii la Paraclisul Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial, iar la ora 10:00 a fost oficiată slujba Tedeumului.

 
Şedinţa de constituire a acestui for bisericesc de conducere s-a desfăşurat în Aula Centrului Eparhial şi a fost deschisă de Preasfinţitul Vincenţiu, Preşedintele Adunării Eparhiale, această a început prin prezentare mandatelor şi proceselor-verbale pentru validare. Şedinţa a punctat şi alte activităţi, pe lângă cea de constituire, şi anume: alegerea celor cinci comisii de lucru, alegerea delegaţilor eparhiali pentru Adunarea Naţională Bisericească, alegerea membrilor Consiliului Eparhial, alegerea membrilor Consistoriului Eparhial. Primarul municipiului Călăraşi face parte din Comisia pentru Cultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *