A avut loc concursul „Prietenii pompierilor”- ediţia 2012.Află câştigătorii

În data de 7 iunie 2012, s-a desfăşurat în incinta stadionului municipal din Călăraşi etapa judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”- ediţia 2012.

Concursul cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii de şcoli generale, fiind compus din trei probe care urmăresc cunoaşterea actelor normative care reglementează activitatea de apărare împotriva incendiilor şi formarea unor trăsături moral-volitive cum ar fi: iniţiativă, spirit de echipă, curaj, dârzenie, hotărâre, perseverenţă, cinste, corectitudine şi nu în ultimul rând, disciplină.

Concursul este compus din 3 probe: o probă teoretică şi două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”

Proba teoretică constă în rezolvarea unui test de tip grilă (chestionar), care cuprinde 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări enumerate, dintre care una reală şi două eronate.

Prima probă practică, „Pista de îndemânare peste obstacole” constă în parcurgerea a 4 tronsoane cu obstacole, activitate ce are menirea de a testa abilităţile de intervenţie ale celor 9 concurenţi care formează echipa.

Cea de-a doua probă, „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole” se desfăşoară  pe două culoare. Concurenţii fiecărui echipaj trebuie, ca de fiecare dată, fie să treacă un obstacol, fie să alerge o lungime de tronson.

La această etapă au participat 11 unităţi de învăţământ, (şcoli generale – gimnaziu) din judeţul Călăraşi.

Competiţia a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar judeţean cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi şi al Consiliului judeţean Călăraşi.

La finalul competiţiei, organizatorii au premiat echipele câştigătoare cu premii, diplome, cupe şi medalii.

Locul I la faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”- ediţia 2012 a fost câştigat de Şcoala cu clasele

I – VIII Ştefan Vodă, pe locul al doilea s-a clasat Şcoala cu clasele I – VIII Chiselet, pe locul al treilea Şcoala cu clasele I – VIII „Mircea Vodă” (din municipiul Călăraşi), iar locul IV şi Diploma de fair-play au revenit Şcolii de Artă şi Meserii „Matei Basarab” din Mânăstirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *