35 de tineri din Călărași au luat parte la o sesiune de training pe teme de cofetărie, brutărie şi patiserie

În cadrul proiectului social european “Găsește cu noi drumul!” dezvoltat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA București), aproximativ 35 de tineri din Călărași au luat parte la o sesiune de training  susținută de experții de la National Technological Canned Food and Food Products Research Business, CTC SPAIN –partener transnațional în proiectul european.

Seminarul pe teme de cofetărie, brutărie, patiserie s-a desfășurat la Călărași, în perioada 27-28 noiembrie.

            Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare a demarat proiectul „Găsește cu noi drumul!” dedicat formării și dezvoltării profesionale a zeci de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (în special femei) din regiunea Sud-Muntenia. Scopul proiectului European este creșterea gradului de ocupare a forței de muncă din această regiune de dezvoltare. Proiectul vizează dezvoltarea și implementarea la nivel regional a unui program integrat (active, preventive, inovativ și flexibil) de informare, consiliere, formare și promovare menit să valorifice capitalul uman din mediul rural și urban din Regiunea Sud-Muntenia-Călărași.

 

Acțiunea de la sfârșitul lunii noiembrie a beneficiat de suportul partenerilor din Spania: CTC Spain, care au prezentat participantilor selectați din grupul-țintă informații utile și actuale despre industria alimentară din Spania, tematica incluzând: standardele de calitate pentru produsele de cofetărie și patiserie și autocontrolul calității, legislația europeană în domeniu, aditiviii alimentari permiși și interziși de Uniunea Europeană, normele de igienă în elaborarea produselor alimentare.

 

Astfel de seminarii vor face parte din agenda IBA și în viitor, pe măsură ce proiectul european „Găsește cu noi drumul!“  va avansa și tot mai mulți membri ai grupului țintă vor avea acces la informații practice despre specificul industriei alimentare spaniole și europene.

 
Institutul de Bioresurse Alimentare a fost înființat ca unitate cu personalitate juridică în anul 2000, ca institut de cercetări în industria alimentară, fiind în subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, ca instituție extrabugetară, cu venituri obținute integral din:

  • Proiecte în programe naționale și internaționale de cercetare – prin competiție;
  • Proiecte în programe de cercetare prioritare – prin licitație;
  • Comenzi și contracte de prestări servicii în domeniile sale de activitate (analize de laborator, producție, consultanță).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *