Ultima zi pentru înscrierea la Definitivat

Ultima zi pentru înscrierea la Definitivat
Ultima zi pentru înscrierea la Definitivat

Profesorii care vor să susţină examenul pentru Definitivat se mai pot înscrie până mâine, după ce termenul de înscriere a fost prelungit cu o săptămână. Prin urmare, conform Ordinului 3114/2017 din 19 ianuarie 2017, o noutate este faptul că examenul poate fi susţinut şi de profesorii care au vechime de cel puţin şapte ani, dar şi cei care au susţinut examenul de trei ori în cinci ani şi nu l-au promovat.

Examenul din această sesiune a fost programat pentru data de 20 aprilie, urmând ca pe 25 aprilie să fie afişate primele rezultate ale probei scrise. În 25 şi în 26 aprilie se pot face contestaţii, urmând ca pe 30 aprilie să fie afişate rezultatele finale.
Pentru a fi declarat promovat, candidatul trebuie să obţină minim nota 8, dar spre deosebire de sesiunile anterioare, în care nota la examen era rezultatul obţinut la proba scrisă, în sesiunea 2017 nota va fi calculată pe baza unei formule ce include notele de la inspecţiile de specialitate, nota acordată pentru portofoliul profesional personal şi nota la proba scrisă, potrivit Ministerului Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *