Scrisoare deschisă a Primarului de Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin

Dragulin-muzeul-calarasiÎn luna care a trecut de la inaugurarea spațiului destinat Muzeului Municipal au fost înregistrați peste 600 de vizitatori, ceea ce ne bucură foarte mult. Se pare că ce și-a propus Florin Rădulescu prin scrisoarea de intenție și anume de a readuce călărășenii în ,,centru” a început să prindă contur. Familii tinere și mai puțin tinere, copii, tineri și maturi, informați de media, de internet sau pur și simplu trecând prin zonă și fiind curioși să vadă ce este în Primăria Veche au intrat și au parcurs traseul muzeografic. Unii dintre ei s-au întors în zilele următoare cu rude sau cunoscuți iar alții s-au întors cu obiecte spunând ,,Din acestea nu aveți!”. Îi putem menționa și le mulțumim următorilor: Licușa Vitorio, Ilie și Iulia Rădulescu, Dan Ion, Chirescu Victor, Dan Ion, Tănase Claudiu, Zangorescu Alexandru, Stănescu Mihai, Dionisie Gheorghe, Rodica Moisescu, Gimy Stănescu, Marcel Gheorghe, Viorel Cristache, Laurean Moțățăianu, Aurel Filon.

În spațiile de la etaj s-au desfășurat până acum două întâlniri de lucru a două grupuri tip cenaclu literar, un grup condus de doamna Viorica Hagianu iar celălalt grup condus de Raluca Neagu. Pentru următoarea perioadă sunt programări pentru atelierul de pictură și pentru întâlnirile săptămânale ale Cercetașilor României – Filiala Călărași.

Sâmbătă 25 Octombrie, ora 10.00 se va desfășura la Monumentul Eroilor de la intersecția străzii Sloboziei cu Bulevardul Republicii Ceremonia dedicată Zilei Armatei Române, iar apoi va fi vernisată în interiorul Muzeului Municipal expoziția „Eroul necunoscut, simbol al eroismului naţional.”Această expoziție, organizată de Muzeul Militar Național Regele Ferdnand I și de Asociația Cultul Eroilor ,,Regina Maria” – filiala Călărași, va putea fi vizitată până pe data de 8 noiembrie.

Țin să mulțumesc firmelor Romplay Merops S.R.L., Comceh S.A, Saint-Gobain Glass S.A. și Mobproiect S.R.L. pentru sprijinul acordat Muzeului Municipal.

Am anticipat că acest muzeu nu poate exista fără Dumneavoastră şi aţi observat că până acum aşa este, de aceea vă solicităm în continuare sprijinul şi contribuţia la dezvoltarea colecţiilor acestui muzeu.

Persoana de contact pentru această acţiune este în continuare Florin Rădulescu pe care îl puteţi contacta la telefon 0728095702 sau la sediul vechi al Primăriei Municipiului Călăraşi.

 

Primar,

Daniel Ştefan Drăgulin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *