Premiile Gopo: “Sieranevada”, regizat de Cristi Puiu, marele câştigător

Premiile Gopo: "Sieranevada", regizat de Cristi Puiu, marele câştigător
Premiile Gopo: “Sieranevada”, regizat de Cristi Puiu, marele câştigător

A 11-a ediţie a Premiilor Gopo a avut loc marţi la Teatrul Naţional Bucureşti, “Sieranevada”, regizat de Cristi Puiu, fiind marele cîştigător.
Printre premiile cîştigate de “Sieranevada”, care spune povestea unui parastas, se numără “cel mai bun film” şi “cea mai bună regie”.
“Cel mai bun actor în rol principal” a fost desemnat Gheorghe Visu pentru rolul Hogaş din filmul „Cîini”. “Cea mai bună actriţă în rol principal” a fost desemnată Dana Dogaru pentru rolul Nuşa din filmul „Sieranevada”. “Cel mai bun actor în rol secundar”: Vlad Ivanov pentru rolul din „Cîini“, iar “cea mai bună actriţă în rol secundar”: Ana Ciontea ca Tanti Ofelia din filmul „Sieranevada”
Premiul Gopo pentru “cel mai bun scenariu” a mers tot la Cristi Puiu, pentru “Sieranevada”. „Cîini“ a mai cîştigat şi premiul pentru “cel mai bun fim de debut (Lungmetraj)”.
Filmele „Cîini“ şi „Inimi Cicatrizate“ au împărţit premiul Gopo pentru “cea mai bună imagine”.
Comedia romantică „Selfie 69“, regizată de Cristina Iacob a primit “Premiul Publicului”.
Premiul pentru “cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură” s-a acordat Biancăi Boeroiu şi Domnicăi Bodogan pentru filmul „Inimi Cicatrizate”. Tot „Inimi Cicatrizate” a luat şi premiul pentru “cele mai bune decoruri”. Premiul pentru “cel mai bun sunet” a mers la Sam Cohen, Sebastian Ysemlze, Hervé Buirette pentru filmul „Cîini”. “Cele mai bune costume” au fost realizate de Dana Păpăruz pentru filmul “Inimi cicatrizate”.
Actorul Valentin Uritescu a primit un premiu pentru întreaga activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *