Platforma eLearning relansată, după 8 ani

Platforma eLearning relansată, după 8 ani

Rețeaua școlară www.reteauaEDU.ro a fost îmbunătățită și relansată după 8 ani, aceasta devenind platformă oficială de învățămînt de tip eLearning pentru sute de mii de elevi, studenți și profesori. ReteauaEDU.ro va realiza, în parteneriat cu instituțiile de învățămînt din România, activități școlare și extra școlare precum: postarea lecțiilor, bibliografiei şi temelor, evaluarea și autoevaluarea cunoștințelor, crearea unor clase virtuale de colaborare între licee, cursuri comune în clasa virtuală, organizarea de proiecte, concursuri sau provocări între licee, pregătirea pentru bacalaureat, precum și accesarea unor finanțări cu fonduri naționale sau europene precum ROSE.
“Practic, realizînd în mediul virtual acest schimb de experiență permanent între instituțiile de învățămînt, se aduce un plus de valoare mediului educațional românesc, care adoptă astfel instrumente moderne internaționale de predare, învățare și evaluare”, a anunţat, ieri, Ministerul Educaţiei.
În prezent, în România au aderat deja la reteauaEDU.ro peste 700 licee, peste 14.000 liceeni, peste 700 profesori și peste 500 părinți. “Într-un fel, platforma este ca o serie de meditații la care elevii se ‘duc’ cu plăcere și care nu îi costa nimic, atît profesorii, cît și părinții putînd observa rezultate concrete și evoluție constantă”, potrivit sursei citate citată.
Platforma este prezentă în România încă din 2009, ajungînd recent și în Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *