Orchestra SPIRIT of VIENNA şi dirijorul Sebastian Gürtler s-au lăsat purtaţi de “Valurile Dunării” de la Viena la Călăraşi (video)

În 16 decembrie 2012, ora 19:00 la Sala „Barbu Stirbei” s-a desfăşurat spectacolul de Crăciun ce a adus în Călărași, spiritul Craciunului Vienez.

 

Cu un auditoriu însemnat şi dornic de muzică clasică,orchestra a reuşit din plin să creeze atmosfera ce caracterizează spectacolele din marile ţări europeene şi de pe alte continente cu tradiţie în domeniu.
Cu un număr restrâns de muzicieni ce au reprezentat doar o parte din marea orchestră vieneză,maestrul Gürtler a hipnotizat publicul prin buna dispoziţie şi glumele rafinate la început în limba chineză şi mai apoi în limba engleză.(cei prezenţi la spectacolştiu la ce fac referire).Repertoriul care a fost  alcătuit din partituri ai celebrilor muzicieni austrieci si maghiari a fost presărat pe alocuri cu polci şi adaptări muzicale ale maestrului Gürtler din locurile îndrăgite şi cu impact emoţional.

La final, aplauzele repetate au făcut ca orchestra să biseze de 3 ori.Dirijorul Sebastian Gürtler a mulţumit publicului şi în special organizatorului Liviu Anghel,agenţiei 10VDT.Este o apreciere binemeritată pe drept cuvânt.

În urma discuţiilor, am aflat că Sebastian Gürtler a fost impresionat de căldura şi implicarea publicului în actul artistic ,declarând că este necesară o orchestră în acest orăşel mic (Călăraşi) dar cu suflet artistic.

 

 

Publicul a fost alcătuit din călărăşeni cât şi ialomiţeni veniţi special pentru acest concert,alături de oaspeţi din Bulgaria.
A fost prezentă pe scenă, alaturi de Spirit of Vienna Orchestra si Sebastian Gürtler , soprana Judith Halasz care a interpretat arii si duete celebre, atât de iubite si apreciate de publicul de pretutindeni.
În cadrul spectacolului a fost prezentat auditoriului un program inedit al orchestrei austriece ”Spirit of Vienna”, ce imbina armonios sonoritătile strălucitoare ale valsurilor lui Strauss si momentele de umor si virtuozitate, marca Sebastian Gürtler.
Violonist, dirijor si compozitor, Sebastian Gürtler este apreciat la nivel internaţional pentru stilul inconfundabil de a crea show-ul perfect in faţa auditoriului său.
De aceea Sala ”Barbu Știrbei” a găzduit nu numai o premieră extraordinara legată de prezenţa pe scenă a marelui dirijor si violonist vienez, ci şi un spectacol memorabil pentru o perioada in care surprizele de iarnă se succed în fiecare zi.

 

 

 

Florin DRIGA

florin.driga [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *