Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei : Nu voi ezita să trimit Corpul de Control să verifice numirile directorilor la şcoli

Ctin.Tudor-Mircea.Dumitru
Ctin.Tudor-Mircea.Dumitru

De curând, insp. gen. școlar Constantin Tudor afirma că urmează să fie schimbați câțiva directori de școli, din județul Călărași fără a spune dacă  este vorba și de numiri prin detașare:
“În această perioadă, toți directorii de școli au fost înștiințați că le-au încetat contractele de management, care se încheie pe o perioadă de un an de zile, cu Inspectoratul Județean Școlar Călărași.
Contractele cu directorii aflați în funcție se reînnoiesc, anual, dacă și rezultatele școlilor sunt bune”, afirmă inspectorul general școlar, Constantin Tudor.

Ministrul Educației are o altă părere și vine cu o recomandare:
“Am primit în ultimele zile mai multe sesizări referitoare la modul în care, în unele judeţe, se petrec numirile prin detaşare ale directorilor de şcoli. Atrag atenţia tuturor inspectorilor şcolari generali că numirile directorilor trebuie să ţină seama exclusiv de competenţele şi de integritatea persoanelor în cauză”, a scris ministrul Educaţiei pe pagina sa de Facebook.

Din acest motiv, Mircea Dumitru spune că are în vedere să trimită Corpul de Control să verifice care este situaţia. “Nu voi ezita să trimit corpul de control pentru a verifica sesizările primite şi să iau măsuri ferme în situaţiile în care inspectorii şcolari numesc directorii pe alte criterii”, a precizat ministrul Educaţiei.

Mircea Dumitru mai anunţă că “în cel mai scurt timp vom demara concursurile pentru directorii de unităţi de învăţământ, astfel încât să punem capăt practicilor care, an de an, au afectat profund şcoala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *