Manuale gratuite pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a

Manuale gratuite pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-aDin anul școlar 2016 – 2017, toți elevii claselor a XI-a și a XII-a vor beneficia de manuale gratuite. Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a început “procesul de asigurare a manualelor școlare pentru clasele a XI-a și a XII-a pentru anul școlar 2016 – 2017”, așa cum este stipulat în Legea Educației 1/2011.

 
“Era un lucru prevăzut în Legea Educației Naționale din 2011, dar neaplicat până în acest moment. În consecință, am prevăzut un calendar astfel încât până pe 20 mai editurile vor transmite Centrului Național de Evaluare și Examinare exprimarea interesului pentru ofertarea de manuale școlare, precum și lista de manuale pe care pot să le oferteze, pe care le pot edita pentru copiii din clasele a XI-a și a XII-a.

O altă etapă a calendarului prevede ca până la data de 31 mai editurile să transmită în unitățile de învățământ cu elevi de clasa a XI-a și a XII-a manualele cuprinse în catalogul manualelor școlare, cele care ar putea intra în anul școlar viitor”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, Mirabela Amarandei.

 
Astfel, în perioada 16 mai – 10 iunie profesorii pot să își selecteze manualele cu care vor dori să lucreze în anul școlar viitor.
“Aceasta este o primă etapă dintr-un proces pe care ministrul Adrian Curaj l-a angajat ferm – acela de a asigura manuale școlare pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a începând cu anul școlar 2016 – 2017”, a adăugat Amarandei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *