Festivalul Internaţional de Teatru – Circ – 12 – 21 OCTOMBRIE 2012, EDIŢIA I

Consiliul Judeţean Călăraşi prin Centrul Cultural Judeţean Călăraşi în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, organizează în perioada 12 – 21 Octombrie 2012, prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru – Circ”.

Ultimele trei spectacole din cadrul festivalului sunt următoarele:

 

           

19 Octombrie 2012 – “OMUL PESCĂRUŞ”

spectacol susţinut de Compania “Daya”  – Bucureşti

“Omul pescăruş” sau „Drumul spre frumos”, este primul spectacol de teatru- acrobatic realizat în România. Inspirat după nuvela „Pescăruşul Jonathan Livingstone”, spectacolul este un experiment 100% de la sol, până la 15 metri în aer, o fabulă a zborului şi a desăvârşirii umane, de o sensibilitate uimitoare transmisă prin acrobaţie, dans, text, video-proiecţie, sunet, virtuozitate, forţă.

„Cerurile te încarcă în diferite feluri. Caută neîncetat să rămâi liber. Inima ta poate iubi tot ce doreşte. Viaţa nu are nicio valoare închisă între limite. Te desăvârşeşti mereu. În fiecare răsărit de soare se naşte ceva frumos. Povestea aceasta nu are sfârşit.” – Chris Simion, regizorul spectacolului

 

 

20 Octombrie 2012 – “ŞASE PICIOARE PE PĂMÂNT”

spectacol susţinut de Compania “Lapsus” – Toulouse, Franţa

 

            Un cărucior scârţâie. Iar ei, ei cresc, fără griji. Împreună, inventează locuri de joacă din cărămizi şi din nimicuri. Montează turnuri şchioape, poduri fragile, monumente şuie. Toate se dărâmă, fireşte. Corpurile se năruie, popicele zboară, monociclurile fac zig-zaguri, se împart scatoalce, ouăle crapă.

Şase perechi de picioare complice calcă acest pământ într-o dezordine ludică şi jucăuşă. Căci,la urma urmei, pentru a tachina mult, trebuie să şi iubeşti un pic.

 

 

21 Octombrie 2012 – “PADAM, PADAAM”

spectacol susţinut de Fundaţia “Dell`Arte”, Bucureşti

            În spectacolul „Pa-dam”, fiecare personaj – clovn de meserie, despică trucuri vechi de la circ şi din alte show-uri hilare, la care adaugă nişte replici deştepte şi dau naştere la un moment teatral în care râsul e protagonist şi pe scenă, dar şi mai mult în public. Inserţiile şi improvizaţiile apar când nu te aştepţi, de la găina de cauciuc care scârţâie până la magicianul Tajmahal Padamgupta cu asistenta sa Lulu Burtă Suptă şi „pana mea”, care este la propriu, o pană…

„Pa-dam Pa-dam” este un spectacol la care o să râzi de la cap la coadă, un adevărat catalizator de bună dispoziţie. Tot ansamblul teatral curge frumos, fără momente plictisitoare şi fără pauze în care să nu râzi.

Biletele şi abonamentele se pot procura de la Agenţia de bilete „10 VDT”

din Str. Bucureşti nr. 71, Călăraşi. Relaţii la tel: 0733/600,515, 0342/401,059

sau e-mail: office@10vdt.ro

Spectacolele din cadrul festivalului se vor desfăşura începând cu orele 19:00 la

 Sala „Barbu Ştirbei”, Călăraşi

Manager,

Radu DINULESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *