Directorii de şcoli ar putea fi aleşi de consiliile profesorale

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că doreşte modificarea Legii educaţiei în aşa fel încât directorii unităţilor de învăţământ să fie aleşi de consiliile profesorale şi să se scape de “ingerinţa politică”.
Ecaterina Andronescu a afirmat că dorinţa sa este ca directorii de şcoli să fie aleşi la fel ca şi rectorii universităţilor, de către cadrele didactice, şi să poată da socoteală în faţa acestora.
Ministrul Educaţiei a adăugat că vrea să modifice Legea educaţiei pentru ca directorii să poată fi aleşi de consiliile profesorale, în aşa fel încât şcolile să îşi poată gestiona problemele pe care le au “fără amestec politic”.

“Eu vreau să schimbăm Legea învăţământului, în această lege să scriem că directorul este ales de consiliul profesoral şi în felul acesta scăpăm de orice ingerinţă politică. Aşa se aleg rectorii acum. Am fost rector, m-a ales comunitatea academică, ştiam că trebuie să dau socoteală comunităţii academice. Prin lege trebuie să dăm în mâna consiliului profesoral pârghiile să-l schimbe pe director, dacă nu duce şcoala în direcţia cea bună”, a susţinut Andronescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *