Cristian Mungiu, la Festivalul de Film de la Toronto cu lungmetrajul “După dealuri”

Lungmetrajul “După dealuri”, de Cristian Mungiu, va fi prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, care se desfăşoară între 6 şi 16 septembrie.

Filmul lui Cristian Mungiu va rula alături de titluri precum “Amour”, de Michael Haneke, recompensat cu premiul Palme d’Or la Cannes, anul acesta, “Something in the Air”, de Olivier Assayas, şi “Pieta”, de Kim Ki-duk.
“După dealuri” spune povestea a două fete, Alina (Cristina Flutur) şi Voichiţa (Cosmina Stratan), care au crescut împreună la orfelinat şi s-au regăsit apoi într-o mănăstire izolată din România. Alina vrea să plece de acolo pentru a se stabili în Germania şi îşi doreşte ca Voichiţa să vină cu ea. Însă Voichiţa este ataşată profund de viaţa de la mănăstire. Atunci când Alina îl înfruntă pe preot, tânăra este dusă la spital, iar persoanele care o îngrijesc încep să creadă că este posedată de diavol.

Din distribuţia filmului lui Mungiu mai fac parte Dana Tapalagă, Cătălina Harabagiu şi Valeriu Andriuţă. Filmul a rulat în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, anul acesta, unde a primit două premii – cel pentru scenariu, acordat lui Cristian Mungiu, şi cel pentru interpretare, acordat ex-aequo, Cristinei Flutur şi Cosminei Stratan.

Festivalul Internaţional de Film de la Toronto este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din America de Nord.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *