Colectivul Centrului Cultural Judeţean Călăraşi, anunţă decesul doamnei Cornelia Botka

Colectivul Centrului Cultural Judeţean Călăraşi, anunţă decesul doamnei Cornelia Botka
Colectivul Centrului Cultural Judeţean Călăraşi, anunţă decesul doamnei Cornelia Botka

Colectivul Centrului Cultural Judeţean Călăraşi, anunţă cu mult regret trecerea în nefiinţă a doamnei Cornelia Botka (n. 20 martie 1959 – d. 6 mai 2015).

Îi aducem un ultim omagiu colegei noastre, cea care a avut o mare contribuție la cultura călărăşeană, de-a lungul celor peste douăzeci de ani de activitate  Vei rămâne veşnic în memoria noastră.

 

 

Colectivul Centrului Cultural Judeţean Călăraşi

 

_______________________________________________________

 

 

Direcţia Judeţeană pentru Cultură (DJC) – îşi exprimă, cu adâncă tristeţe, durerea pentru încetarea din viaţă a celei care a fost colega şi buna noastră prietenă – CORNELIA BOTKA – fiinţa dragă care s-a stins atât de brusc !

 

Născută la 20 martie 1959 în Variaş-Sânnicolaul Mare, Jud. Timiş, Cornelia-Maria Botka a profesat ani de-a rândul în domeniul CULTURII – Casa de Cultură Târnăveni, Jud. Mureş, apoi în judeţul Călăraşi:

 

  • Referent-cercetare în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale – actual, CENTRUL CULTURAL JUDEŢEAN CĂLĂRAŞI.
  • Colaborator al Şcolii Populare de Artă şi al Ansamblului profesionist de cântece şi dansuri „Bărăganul” al Judeţului Călăraşi – care au funcţionat în cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Cultură.
  • Coordonator – Responsabil al CINEMA 3D – vizionare şi proiecţii de filme tridimensionale 3D (amenajat în clădirea Teatrului Popular) din cadrul Centrului Cultural Judeţean.

 

A fost o personalitate puternică, cu o dorinţă permanentă de autoperfecţionare. Pasionată şi receptivă la ceea ce defineşte activitatea culturală, a acţionat cu mult profesionalism.

 

Beneficiind de o experienţă bogată în domeniul culturii şi artei, cu un spirit creativ, Cornelia Botka a contribuit la iniţierea şi organizarea a numeroase proiecte culturale, printre care amintim:

  • Festivalul Naţional de Film „7 Arte”.
  • Realizarea de scenografii/ expoziţii de arte plastice pentru evenimente cultural-artistice – spectacole, concerte, festivaluri naţionale, internaţionale, locale.
  • Colaborări cu Televiziunile locale/naţionale în emisiuni pe teme etnografice – prezentate şi moderate.
  • Colaborări la Revistele culturale „Dunărea de Jos”, „Câmpia”, Trustul SoridaPress.
  • Cercetare şi culegere de date etnografice din teren, filmări şi interviuri.
  • Filmări şi realizări montaje de filme (operator imagine) ale aspectelor etnografice rurale şi a diverselor evenimente cultural-artistice naţionale/ internaţionale/ locale.
  • Coordonare CINEMA 3D – proiecţii de filme.

 

Prin întreaga sa activitate, prin talentul şi profesionalismul său, Cornelia Botka a contribuit la păstrarea tradiţiilor, promovarea şi protejarea valorilor culturale din Câmpia Bărăganului.

Dumnezeu s-o odihnească în linişte !

 

În momentele grele – condoleanţele noastre familiei îndurerate, prietenilor, apropiaţilor…

şi celor care au cunoscut-o şi au apreciat-o !

Lacrimi şi flori pentru amintirea momentelor petrecute împreună !

Adio, Cornelia… Buna noastră prietenă !

DIRECŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU CULTURĂ CĂLĂRAŞI (DJC)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *