Centrul Cultural Judetean Calarasi va invită, vineri 9 septembrie, la teatru: “Câte-n lună şi în stele”

Centrul Cultural Judetean Calarasi va invită, vineri 9 septembrie, la teatru: "Câte-n lună şi în stele"
Centrul Cultural Judetean Calarasi va invită, vineri 9 septembrie, la teatru: “Câte-n lună şi în stele”

Centrul Cultural Judetean Calarasi va invită la teatru.
Vineri, 9 septembrie, sunteti asteptati sa vizionati in interpretatrea artistilor de la Teatrul National Bucuresti

“Câte-n lună şi în stele”
În seria celor mai în aplaudate producţii teatrale ale momentului, spectacolul “Câte’n lună şi în stele” vine la Călăraşi cu o nouă reprezentaţie, în data de 9 septembrie. Duel de vorbe de duh, versuri alese, umor fin şi o muzică desăvârşită, pe strunele violoncelistului Adrian Naidin.

Legende ale scenei româneşti, actorul Horaţiu Mălăele şi prietenul său de-o viaţă, marele Ion Caramitru, urcă pe scena teatrului Barbu Ştirbei din Călăraşi pentru o ediţie de gală, în cadrul noii stagiuni teatrale de toamnă 2016.

Spectacolul este o excelentă provocare pentru doi maeştri rostitori de versuri, eleganţi şi inteligenţi, care explorează cu umor subtilităţi ale minţii şi colţuri secrete ale sufletului. Caramitru recită răscolitor, imaginând, cu inteligenţa şi ingeniozitate, răspunsuri pe măsura unui Horaţiu Mălăele vulcanic, irezistibil şi plin de umor – demonstraţii de virtuozitate într-un duel de vorbe ai cărui martori sunt adesea Shakespeare, Topârceanu sau Nichita.

Horaţiu Mălăele rămâne un geniu comic care a demonstrat din plin că are la îndemână toate subtilităţile minţii şi ale sufletului, pe care le atinge folosind toate mijloacele artei. Probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani – aşa cum îl descrie Ion Caramitru, neobositul Mălăele este într-o perpetuă căutare şi de aceea niciuna dintre apariţiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta.

Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat invitaţia de a da ritm acestui spectacol neconvenţional de cuvinte. “Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt”, spune Adrian Naidin. “Sunt întâlniri între cuvânt şi sunet. Ambele au aceeaşi origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, spune el.

 

Spectacolul de teatru se desfăşoară începând cu ora 18:00.
Biletele se găsesc la Centrul Cultural Judeţean, etaj 2, de Luni pnă Vineri între orele 9:00-15:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *