Ziua Europei: Evenimente pregătite de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria

Cu ocazia Zilei Europei, Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria (BRCT Călărași) prin Secretariatul Tehnic Comun al Programului RO-BG , își va deschide porțile miercuri, 9 mai 2012, începând cu ora 10.00, tuturor celor interesați de activitatea desfășurată și de rolul Uniunii Europene în dezvoltarea zonei de graniță dintre România și Bulgaria.

 

Continuând tradiția, BRCT Călărași mizează pe tinerii care vor susține în viitor procesul de afirmare a identității europene demarat de cele două state, România și Bulgaria.

 

Dacă anul trecut au participat la eveniment elevi ai Colegiului Național ”Barbu Știrbei”, anul acesta sunt așteptați tinerii de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Călărași, România și de la Colegiul ”Nicola Vaptsarov” din Silistra, Bulgaria. Obiectivele întâlnirii vizează creşterea gradului de informare asupra Programului şi asupra progreselor înregistrate în implementarea acestuia, precum și creşterea nivelului de conştientizare al tinerilor cu privire la importanţa dezvoltării unei cetăţenii europene active.

 

 

Concomitent acestui eveniment, în orașul Călărași și în orașul bulgar Silistra, BRCT Călărași va desfășura două acțiuni de diseminare și promovare a Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, în scopul îmbunătăţirii percepţiei populare cu privire la Uniunea Europeană. În cele două orașe din aria eligibilă a Programului, va fi amplasat câte un stand expozițional unde se vor distribui materiale informative și se vor prezenta informații cu privire la sprijinul financiar oferit de Uniunea Europeană, obiectivele, rezultatele atinse, dar și impactul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 în zonă.

 

Pentru informaţii suplimentare privind Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, puteţi accesa accesați pagina de internet a Programului: www.cbcromaniabulgaria.eu.

 

Alexandra TOMA

alexandra.toma [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *