Un român a obţinut premiul de excelenţă, la Pictures of The Year International

Un fotoreporter român, pe numele său, Andrei Pungovschi, este fericitul câştigător al premiului de excelenţă la Pictures of the Year International, la secţiunea „ Portret”, pentru fotografia „Tough Journey”. Fotografia face parte din reportajul „ Norii sunt prietenii tăi”, de Oana Sandu, acesta fiind publicat în „ Decât o Revistă”.

Acest reportaj descrie povestea lui Luca şi a mamei sale, Mirela Alexandrescu. Luca, un copil în vârstă de 5 ani suferă de o boală cumplită, autism, iar pentru a merge la şedinţele de terapie în Bucureşti, este nevoit să facă naveta cinci zile pe săptămână, în fiecare dimineaţă. Pentru mama acestuia, lupta pe care o duce pentru fiul său, o face să dea piept în piept cu lipsurile sistemului de sănătate din România.

“Meritul meu nu e cine ştie ce, meritul cel mare este al Oanei Sandu, care a stat cu ei din februarie până în septembrie. Accesul meu a fost foarte simplu, deoarece Oana m-a girat cumva şi a fost şi meritul familiei”, a declarat Andrei Pungovschi pentru MEDIAFAX. “Este un semn că ceea ce facem are valoare, în zilele acestea în care presa pare să fie la pământ”, a spus Pungovschi referitor la acest premiu.

Şi în anul 2008, acest talentat fotoreporter a primit premiul de excelenţă pentru fotografia „ Triathletes”, fiind realizată în iulie 2007, în cadrul unui concurs de triatlon din Seward Park, Seattle. Cea de-a 70-a ediţie a POY cuprinde 50 de categorii.

Premiile sunt dezvăluite treptat, pe măsură ce se încheie jurizarea categoriilor, în perioada 5 – 26 februarie. Imaginile premiate sunt postate pe site-ul www.poy.org.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *