Stații electrice de reîncărcare auto în municipiul Călărași

Primăria Municipiului Călăraşi a finalizat implementarea proiectului cu titlul “Înfiinţare staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice în Municipiul Călăraşi”, finanţat din Fondul de Mediu, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic – reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ.
În data de 15 octombrie 2020 a fost efectuată recepția la terminarea lucrărilor iar până pe 22 octombrie s-au realizat probe ale softurilor și teste ale echipamentelor. Din 22 octombrie şi până pe 17 decembrie, utilizatorii au putut testa, la rândul lor, staţiile de reîncărcare, asistaţi fiind de un reprezentant al furnizorului de echipamente. De asemenea, utilizatorii au beneficiat de o lună de gratuitate, mai exact în perioada cuprinsă între 18 decembrie 2020 şi 17 ianuarie 2021, potrivit prevederilor HCL 145 / 24.09.2020. Tariful aprobat este de 0,6576 lei / Kwh la care se adaugă TVA. Mecanismele de plată mobile vor fi SMS, orice tip de card bancar şi cartelă RFID sau prin aplicația #PlugShare.
Valoarea totală a proiectului este de 794.539,20 lei inclusiv TVA lei, la care bugetul local, conform cerințelor de finanțare, contribuie cu 10%.
Astfel, Primăria Municipiului Călărași rezolvă încă una dintre solicitările cetățenilor posesori de autovehicule electrice atât din municipiu cât și a celor care sunt în tranzit, și care contribuie astfel, la îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *